lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 DIY-suosikit

En tee uutena vuotena lupauksia mutta menneen vuoden kivoimpia DIY-juttuja voin kyllä esitellä!


Virkattu matto oli ainakin vuoden painavin projekti... Innostuin vuoden alussa tästä trikookuteen virkkaamisesta ja virkkasin ensin pari pienempää mattoa samalla tyylillä. Olin ajatellut, että tällaiseen isoon kuluisi ihan liikaa kudetta ja siitä tulisi siis aivan järkyttävän kallis, mutta hamstrasin kuitenkin puolivahingossa niitä kuteita aina silloin tällöin lisää ja lisää ja pakkohan ne oli johonkin käyttää. Matolle on sattunut jo yksi pieni kahvionnettomuus ja käytännöllisyydestä se ei kyllä saa hirveästi pisteitä, mutta on se silti ehkä menneen vuoden suosikkikäsityöni.





Palmikkopipo syntyi jahkailun ja pohdiskelujen jälkeen viime talvena, kun kaipasin jonkinmoista vaihtelua pipoihini. Pipo on neulottu akryylilangasta ja tein siihen myös fleece-vuoren näillä ohjeilla. Korvaläpät eivät aina pysy ruodussa mutta muuten pipo on toiminut käytössä mainiosti.




Korviksia virkkasin parilla muullakin idealla kuin tällä, mutta ehkä tämä ensimmäinen kuitenkin oli se kaikista kivoin. Mukailin vanhaa pitsiliinan ohjetta muutaman ensimmäisen kierroksen ajan ja sovelsin sitä muutamaan suuntaan, ja sain aikaan ihan kelpo korviksia. Lankana käytin äidin vanhaa kalalankaa, mutta myöhemmin kokeilin myös kolminkertaisella ompelulangalla virkkaamista. Kovetusaineen hain askartelukaupasta.

 

Mulla oli jonkinlainen unisiepparikausi tuossa viime keväänä - istuin tietokoneella katsomassa Heartlandia ja askartelin näitä. Ehkä seuraavaan kämppään voisi taas askarrella sellaisen vähän isomman unisiepparin.




Mattojen lisäksi tein trikookuteesta myös näitä virkattuja koreja. Korit ovat osoittautuneet oikein käytännöllisiksi, ne oleilevat nykyään kirjahyllylläni ja keräävät pinnit, meikit ja korut. Ohjeita katsoin itse ainakin täältä mutta myös Novitan sivuilta näyttäisi nyt löytyvän mielenkiintoinen korien ohje!



Siinä oli ehkä tämän vuoden lempparit! LIsäksi neuloin ainakin kolmet lapaset, yhdet villasukat, neljä pipoa ja yhden pannan, joista suurin osa on vilahtanut täälläkin. Askartelin korviksia kutistemuovista, höyhenistä ja helmistä ja kokeilin värillistä kontaktimuovia keittiön laattojen koristeluun. Kankaanpainantaakin harrastin ainakin muutaman joululahjan ja yhden oman kangaskassin verran.

Ensi vuodellekin mulla on jo suunnitelmia, päällimmäisenä narupallot, joita kuvittelen ripustavani jouluvalosarjaan jo tässä ihan lähiviikkoina. Myös heijastinkokeiluja aion vielä tehdä, ja virkata ainakin yhden pehmohevosen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti