tiistai 15. lokakuuta 2013

Tee se itse: virkatut korvikset

Nyt mulla on teille korvisresepti! Yritin oikeastaan tehdä näitä korviksia tältä mainiolta sivulta, mutta virkkausohjeiden lukeminen englanniksi osoittautui liian hankalaksi. Sovelsin siis, ja korviksista tuli vähän erinäköiset mutta ihan toimivat. Nyt koetan kirjoittaa tämän oman, jokseenkin sovelletun versioni ylös ennen kuin silmukkamäärät sun muut taas katoavat päästä.


Virkatut korvikset
Virkkaaminen:

1. Virkkaa 12 ketjusilmukkaa. Yhdistä lenkiksi piilosilmukalla.

2. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa. Virkkaa sitten yksi pylväs aloituslenkkiin (niin, että pylväs menee koko lenkin läpi eikä minkään tietyn aloituslenkin silmukan keskeltä) ja sen jälkeen kaksi ketjusilmukkaa. Toista "pylväs, 2 ketjusilmukkaa" -kohtaa vielä kymmenen kertaa ja yhdistä sitten piilosilmukalla ensimmäisen 5 ketjusilmukan 3. silmukkaan.

3. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa. Virkkaa sitten koko kolmas kierros niin, että jokaiseen edellisen kierroksen pylväiden väliin virkkaat nyt kolme pylvästä. Lopeta kierros piilosilmukalla.

4. Virkkaa samaan silmukkaan kiinteä silmukka, viisi ketjusilmukkaa ja vielä toinen kiinteä silmukka - näin viidestä ketjusilmukasta muodostuu pieni "nyppy". Virkkaa sitten kaksi piilosilmukkaa seuraaviin kahteen silmukkaan. Toista näitä kahta vaihetta (kiinteä silmukka, 5 ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka samaan ja kaksi piilosilmukkaa kahteen seuraavaan silmukkaan) siihen saakka, että olet mennyt koko kierroksen läpi.

Viimeistely:

Koveta korvikset koveteaineella, sellaista löytyy esimerkiksi askartelukaupasta. Itse olen asettanut korvikset tuorekelmun päälle ja levittänyt koveteainetta pienellä siveltimellä - yhdelle puolelle kerrallaan, ja sitten antanut aineen kuivua muutaman tunnin, ennen kuin olen kääntänyt korvikset ja kovettanut toisenkin puolen. Kuivumisaika löytynee koveteainepullon kyljestä.

Myös korviskoukkuja pitäisi löytyä askartelukaupasta. Kiinnityksen voi hoitaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Minulle on sattunut korviskoukkuja, joiden alareunassa on ollut pieni "lenkki", jonka on voinut sitten vääntää kärkipihdeillä varovasti vähän auki, jotta korviksen saa pujotettua sinne väliin. Sitten vain lenkki kärkipihdeillä kiinni ja korvikset korviin!





P.S. Ei nämä ihan kauhean hyvinkäyttäytyviä korviksia ole olleet, sakarat meinaavat taipua sisälle päin niin kuin kuvastakin näkyy. Kovetusainekaan ei ole käyttäytynyt ihan niin kuin halusin. Ja nyt kun parin viikon päästä palasin tuohon ylös kirjoittamaani "ohjeeseen" niin eihän sitä ihan hirveän selkeästi oltu sanailtu. Mutta näillä nyt mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti