perjantai 13. joulukuuta 2013

Kultaiset korvarenkaat

Piste sille, jolle tuli Kultaisista korvarenkaista tämä biisi mieleen!




Virkkasin telkkaria katsoessa nämä kultaiset korvarenkaat ehkä vartissa vanhasta kultalangasta, jonka olen saanut joskus vuosia sitten joululahjaksi mutta jolle en ollut tainnut tähän mennessä keksiä vielä mitään käyttöä. En ole mikään tajuton kultaisten korujen ystävä, mutta ehkä juuri siksi nämä virkatut kultakorvikset vois olla just mun juttu! Aion kokeilla niitä johonkin puolijuhlavaan juhlaan, saa nähdä miten käy.


Kultaiset korvarenkaat

Tarvikkeet:
kultaista lankaa
virkkuukoukku
korviskoukut
pihdit (jos käytät sellaisia korviskoukkuja, joissa täytyy taivuttaa "lenkki" auki ennen kuin korviksen saa pujotettua sisään)


Virkkaa ensin 12 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ne ympyräksi piilosilmukalla. Virkkaa sitten kolme ketjusilmukkaa, minkä jälkeen virkkaa 15 pylvästä aloitusympyrään. Kun ympyrä on täysi, yhdistä viimeinen pylväs piilosilmukalla ensimmäisen kolmen ketjusilmukan kolmanteen. Päättele langat ja kiinnitä korvis korviskoukkuun.


Mulla oli käytössä kolmosen virkkuukoukku ja kultalankakaan ei ollut ihan ohuimmasta päästä, langasta ja koukusta riippuen silmukkamääriä voi tietysti vaihdella. Ja jos haluaa isomman kolon tuohon keskelle, pitää vain lisätä aloitussilmukoita. Pylväiden määrälläkään ei kai ole muuta väliä kuin että ympyrä tulisi täyteen ja jäisi mahdollisimman symmetrisen pyöreäksi.

Langasta riippuu varmaan sekin, tarvitseeko korviksia kovettaa. Omani tuntuvat toimivan ilmankin, mutta jos lopputulos lerpattaa, koveteaine auttaa. Sitähän saa esimerkiksi askartelukaupasta.

Nyt vain sellaista pientä puolijuhlavaa juhlaa mulle niin nämä pääsevät käyttöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti