maanantai 5. elokuuta 2013

Kesänviettoa, eli kahdet lapaset


Sain kahdet lapaset valmiiksi - kummallista tekemistä helleaallon aikana, mutta pitkästä aikaa oli kiva neuloa. Ja ihan oikeasti tarvitsen uusia lapasia (joskus kolmen kuukauden päästä ehkä).

Harmaa-vihreät lapaset on tehty Novitan Huopasesta, äidiltä löytyneistä langanjämistä jotka punnitsin keittiövaa'alla ja päättelin, että kyllä niiden yksiin lapasiin pitäisi riittää. Jännitys säilyi loppuun asti mutta riittivät. Käytin yksiväristen huovutettujen lapasten ohjetta, joka löytyi äidin arkistoista (aika samanlainen löytyy esimerkiksi Novitan sivuilta), kirjoneuleen sovelsin omasta päästä ja yritin tehdä sen liioitellun löysästi, jottei se kiristyisi ihan selkeästi tiukemmaksi kuin muut osat lapasesta. Vähän tiukempi siitä silti tuli, mutta ei se taida käyttöä haitata, vähän epämääräiset tumputhan nuo sitä paitsi ovat muutenkin. Huovuttaminen oli jännittävää, pesukoneen käynnistysvaiheessa tuntui että mitäköhän tästä nyt tulee. Mutta ihan hyvä tuli, ei mitään kummallisia katastrofeja, kirjoneulekuvio ei kyllä ehkä ihan hirveän edukseen ollut enää huovuttamisen jälkeen mutta näyttää silti omaan silmään vähän hauskemmalta kuin ihan yksivärinen.

Harmaa-punaiset lapaset ovat 7 veljestä, punainen on tummaa punaista jota myytiin joitain vuosia sitten ja jota olen vähän hamstrannut ja säästellyt, koska se nykyisissä värikartoissa oleva kirkkaanpunainen ei miellytä läheskään yhtä paljon. Tuota vähän beigeen taittavaa harmaata oli jäänyt villasukista ja muista projekteista pari epämääräistä möykkyä, mutta onnellisesti ne möykyt juuri riittivät näihin lapasiin! Näissä harmittaa jonkin verran tuo että nuo ohuemmat kuviot ovat silmukoiden koon vaihtelun takia aika epämääräisiä, olisi pitänyt tehdä pelkästään noita paksumpia kuvioita. Tein työn Novitan sivuilta löytyvällä peruslapasten ohjeella mutta miesten kokoon, ja heti kirjoneuleen jälkeen kavensin työstä pois neljä silmukkaa, jotta se ei olisi silminnähden leventynyt tuossa sormien kohdalla.

Että tällaista kesäpuuhaa! Nyt olen koettanut virkata korviksia telkkaria katsoessa, se tuntuu vähän kesäisemmältä. Ja jos kesällä vapaalla ollessa ei saa tehdä mitä huvittaa, vaikka neuloa lapasia joista ei hirvittävästi kesänviettopisteitä ropise, niin milloinkahan sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti